Trucuri pentru creșterea rapidă a bărbii

academia barbatilor

Cât mai deasă și cât mai mare, barba pare să fie dovada supremă de masculinitate în zilele noastre. Puțini sunt bărbații care au rezistat tentației de a adera la look-ul bărbos. Cei mai norocoși au parte de o barbă generoasă, însă există și cei pe care genetica nu îi ajută mai deloc. Pentru ei avem câteva trucuri pentru creșterea rapidă a bărbii, ușor de urmat și de aplicat.

Ești ceea ce mănânci!

O expresie adevărată care se aplică și în cazul bărbii. Cu alte cuvinte, dieta susține nu numai sănătatea și frumusețea ci și creșterea bărbii. Așa că ai grijă ce mănânci! Mai exact, apa împreună cu o dietă bogată în vitaminele A, B, C și E, acid folic, zinc, magneziu și omega 3 hrănesc firul de păr și îl ajută să crească mai repede. Consumă cereale, carne roșie, pește gras, legume cu frunze verzi, semințe și fructe din belșug. Sau suplimentează cu multivitamine.

trucuri pentru creșterea rapidă a bărbii

Sursa foto: Pinterest

Scapă de obiceiurile nocive

Fumatul este unul dintre ele. Țigările au asupra părului facial un efect similar cu îmbătrânirea. Cele 5000 de substanțe chimice conținute de acestea cauzează stres oxidativ și absorb vitamina B din corp, ceea ce afectează creșterea firelor de păr. Dacă vrei să ai o barbă deasă, e timpul să renunți la fumat!

Citește și: 10 ponturi ca să te lași de fumat

Îngrijește-ți tenul!

Dermatologii consideră că masajul facial stimulează creșterea bărbii iar un ten sănătos ajută aspectul acesteia. Folosește, în rutina de îngrijire zilnică, un exfoliant și o loțiune de curățare facială pentru a păstra porii curați. O cremă hidratantă bogată în vitamina B5 îmbunătățește circulația și ajută, astfel, creșterea bărbii.

Citește și: Cum să îți îngrijești pielea uscată

Nu folosi mașina de ras/tuns în exces

Dacă te razi sau tunzi barba des nu înseamnă că îți va crește mai repede sau mai deasă. Pentru unii dintre noi e nevoie de mai mult timp până ce barba ajunge la un anumit nivel. Așa că evită să folosești lama la apariția primelor fire de păr. Așteaptă să vezi toată inserția pentru a opta pentru o anumită formă de barbă.

trucuri pentru creșterea rapidă a bărbii

Sursa foto: Pinterest

Citește și: 6 metode de bărbierit. Află care ți se potrivește

Oferă-i atenție specială!

Așa cum îți îngrijești părul pentru a crește sănătos și lucios, și barba are nevoie de îngrijire specială. Spal-o o dată sau de două ori pe săptămână cu un șampon dedicat. Folosește o perie pentru a aranja firele rebele și un ulei hrănitor pentru a o menține hidratată și a evita ruperea firelor de păr.

trucuri pentru creșterea rapidă a bărbii

Sursa foto: Pinterest

Citește și: 10 ponturi de îngrijire a bărbii