Tunsori pentru bărbați în funcție de forma feței

Academia Barbatilor

Tunsoarea e foarte importantă atunci când o corelăm cu stilul și ținuta. Poate chiar e mai importantă ca hainele, fiindcă dacă o ținută nepotrivită poate fi abandonată seara, de o tunsoare proastă nu scapi chiar foarte ușor. Ce tunsori masculine abordăm, în funcție de forma feței?

tunsori masculineAr trebui să-ți gândești tunsoarea în același fel în care o faci în privința garderobei. Pentru că la fel ca în privința vestimentației, tunsorile nu se pot aplica la modul general. Nu se poate ca un anumit tip de tunsoare să se potrivească oricui, după cum un costum făcut la croitor nu se potrivește pe oricine.

Așa că, pentru a arăta cât mai bine din punct de vedere al tunsorii, întreabă un hairstilist profesionist care e tunsoarea care ți s-ar potrivi cel mai bine. Desigur, aceasta nu e o știință exactă, însă se știe că există șase tipuri de forme ale feței iar la acestea se „asortează” anumite tipuri de frizuri.

1 Fața pătrată

tunsori masculineFigurile pătrate prezintă multe „unghiuri” ascuțite și, de regulă, oferă un look foarte masculin. În privința tunsorilor care se potrivesc, în general acestea sunt similare cu cele pentru fața rotundă dar se „frăgezesc” cu o lungime a părului ceva mai mare în partea din față. Dar bărbații cu fața pătrată au și opțiunea de a se tunde foarte scurt, lucru ce va echilibra capul lor de regulă perfect rotund.

2 Fața rotundă

tunsori masculineFigurile rotunde pot beneficia de niște tunsori care să le alungească un pic. Din acest motiv, poți lua în calcul o tunsoare care să fie mai scurtă în părți și mai lungă pe mijloc, lucru care va oferi feței un plus de echilibru. Pe de altă parte, figurile rotunde sunt destul de echilibrate, iar din acest motiv bărbații pot încerca să-și asume mici riscuri. De pildă, o tunsoare pompadour. La care se poate adăuga foarte bine o barbă completă, care va scoate în evidență bărbia.

3 Fața dreptunghiulară

tunsori masculineBărbații cu o figură dreptunghiulară, alungită, o pot accentua cu o tunsoare scurtă, eventual ceva mai „avântată” în creștet. Există și varianta de a-ți lăsa pletele să cadă de o parte și cealaltă a feței, lucru care va adăuga lățime și va echilibra look-ul. Dar în acest caz, nu trebuie să porți barbă. Dacă ai acest tip de față, fii atent oricum la barbă: nu adopta una stufoasă, fiindcă aceasta te va face să arăți mai „alungit” decât ești.

4 Fața în formă de inimă

tunsori masculineUnei figuri ce are o formă mai largă în zona tâmplelor și mai îngustă la bărbie i se potrivește o lungime medie a părului, care să domolească definiția frunții. Ia în calcul o tunsoare care „cade” sau una în care părul e pieptănat pe spate. Adaugă un plus de caracter bărbiei și liniei fălcilor lăsându-ți o miriște sau chiar o barbă ușor crescută. Un alt tip de tunsoare potrivit pentru acest gen de față este cea faux hawk.

5 Fața ovală

tunsori masculineDin fericire pentru cei care au o astfel de figură, majoritatea tunsorilor se potrivesc acestei forme a feței. Un pic de atenție, totuși, la evitarea bretonului sau a șuvițelor care ar putea să-ți acopere fruntea și să dea impresia ca ai capul mai rotund ca în realitate.

6 Fața triunghiulară

tunsori masculineO figură triunghiulară presupune fălci proeminente. Bărbații care au acest tip de față ar trebui să evite să poarte barbă (poate doar o miriște – barba de câteva zile) și să adopte o tunsoare de lungime medie, la care să adauge un plus de volum. De asemenea, un păr ceva mai lung adaugă un plus de adâncime și echilibru.

Citește și 7 tipuri de tunsori scurte pentru bărbați