Tunsori pentru bărbați la modă în 2019. Tendințe și stiluri relevante

academia barbatilor

De la cele mai populare stiluri de frizuri, cu părul foarte scurt, ușor de îngrijit, trecând prin tunsori inspirate din moda anilor ’90 și până la coafuri rebele, cu părul lung, aparent neglijent, tunsorile la modă în 2019 promit o varietate de stiluri potrivite tuturor fizionomiilor și preferințelor. Iată câteva dintre cele mai relevante tendințe pentru tunsorile bărbătești în anul ce urmează.

Tunsoarea buzz sau stilul milităresc

Una dintre cele mai îngrijite tunsori pentru bărbați, cu părul foarte scurt, pune în evidență atât structura feței cât și stilul vestimentar. Folosind doar mașina de tuns, hairstylist-ul tunde părul din creștetul capului cu numărul 2 sau 3, iar zona de la ceafă și din lateralele capului cu numărul 1, creând un efect gradual. Cei mai îndrăzneți pot opta și pentru o culoare asortată la acest tip de tunsoare. De la blond la albastru tare sau portocaliu neon, tendințele pentru 2019 ne forțează creativitatea și îndrăzneala.

tunsori la modă, tunsori bărbați 2019, tendinte țunsori bărbați

Sursa foto: Pinterest

Tunsoarea bob, pentru bărbați nonconformiști

În ultimii ani, bărbații au purtat din ce în ce mai mult părul de lungime medie, fiind unul dintre cele mai apreciate stiluri, mai ales în rândul spiritelor rebele. Bobul anilor ’90 este acum cel mai râvnit stil în rândul bărbaților. Părul își păstrează lungimea până la baza maxilarului, în partea din față, pentru a putea fi purtat și după urechi, și este tuns în scări, din ce în ce mai scurt, în partea din spate, lăsând ceafa liberă. În funcție de textura părului și preferințe, poți lăsa părul mai lung și în spate, păstrând însă linia ascendentă din față către spate. Acest tip de tunsoare se așează cel mai bine pe părul cu fir mai gros, texturat.

tunsori la modă, tunsori bărbați 2019, tendinte țunsori bărbați

Sursa foto: Pinterest

Tunsoarea bros reinterpretată

Tot din moda anilor ’90, când se purta tunsoarea bros, vine și acest stil, o reinterpretare a celebrei coafuri. Diferența constă în faptul că părul nu mai este ras sau tuns cu numărul 1 pe laterale și în spate, păstrându-se o linie graduală moderată. Această tunsoare este foarte versatilă, putând fi purtată atât neglijent, pentru personalitățile boeme, cât și aranjat, smart, pentru cei care lucrează în companii. Pentru a crea volum calotei, usucă părul spre față, apoi piaptănă-l spre spate sau cu cărare pe mijloc sau pe o parte.

tunsori la modă, tunsori bărbați 2019, tendinte țunsori bărbați

Sursa foto: Pinterest

Quiff lejer, o tunsoare iconică pentru bărbați cu stil

Cu elemente preluate din stilul pompadour, dar cu mult mai mult volum, tunsoarea quiff este reinventată constant, încă din anii ’50. Ideea de bază este să ai mult volum în zona frontală și în creștet, iar în laterale poți merge de la tunsoarea curată, cu părul foarte scurt, până la o lungime care îți acoperă partea superioară a pavilionului urechii, într-un stil mai răvășit. Părul este uscat spre spate, cu o perie rotundă, pentru a obține maximum de volum.

tunsori la modă, tunsori bărbați 2019, tendinte țunsori bărbați

Sursa foto: Pinterest

Păr lung cu onduleuri rebele

Părul lung la bărbați a evoluat atât de mult, de la statutul bizar până la high fashion, fiind purtat din ce în ce mai mult de către celebrități sau modele în prezentări de modă. Totuși nu este un stil pe care și-l poate permite orice bărbat. În primul rând, ai nevoie de un păr cu o textură care să suporte lungimea. Părul des, cu fir gros, ușor ondulat este cel mai potrivit pentru a fi lăsat liber pe umeri. Dacă adopți acest stil, trebuie să investești și în șampoane și balsamuri de păr intens hidratante.

tunsori la modă, tunsori bărbați 2019, tendinte țunsori bărbați

Sursa foto: Pinterest

Tunsoarea cu breton scurt, pentru cei care vor să fie fashion-forward

Cu un stil ceva mai nonconformist, dar care îi scoate din impas pe bărbații care au părul moale și tern, această tunsoare se potrivește mai ales fețelor cu formă pătrată. Părul este tuns scurt sau ras pe laterale și la ceafă, iar calota este pieptănată spre față, tăind un breton scurt deasupra frunții.

tunsori la modă, tunsori bărbați 2019, tendinte țunsori bărbați

Sursa foto: Pinterest

Citește și Freze cu dungi: modele și stiluri pentru un look original