Turbine eoliene sub forma unor androizi giganţi

academia barbatilor

Pe parcursul ultimilor ani am observat o creștere masivă în domeniul construcției de turbine eoliene și adoptarea pe toate planurile a conceptului de energie verde, eoliană. De curând însă s-a pus problema remodelării formei acestor gigantice turbine, pentru a avea un aspect cât mai interesant, care să se integreze cât mai bine în cadrul natural exterior.

Pentru rezolvarea problemei de design au sărit în ajutor proiectanţii de la Choi and Shine, care au conceput un parc eolian destinat Norvegiei, în care turbinele eoliene se prezintă sub forma unor giganţi androizi metalici care par a fi luat în stăpânire munţii.

turbine-eoliene-androizi-giganti-energie-verde-1

1. turbină eoliană clasică

turbine-eoliene-androizi-giganti-energie-verde-2

2. turbine eoliene moderne

Ca să glumim puţin, din depărtare ai impresia că la orizont apare Captain Planet şi prietenii săi, iar dacă stăm să ne gândim mai bine, lăsând gluma la o parte, putem lua în calcul faptul că energia eoliană, şi în general sursele de energie verde, pot reprezenta salvarea planetei Pământ.

turbine-eoliene-androizi-giganti-energie-verde-3

turbine-eoliene-androizi-giganti-energie-verde-4

Totodată, din alt punct de vedere, pe lângă reperarea lor mai uşoară, aceste parcuri cu turbine eoline sub forma unor scheletronici giganţi se pot transforma în destinaţii turistice, posibile a fi vizitate în viitor.

turbine-eoliene-androizi-giganti-energie-verde-5

Nu în ultimul rând, menţionăm faptul că în ultima perioadă tot mai mulţi antreprenori români, dar mai ales străini sunt interesaţi de potenţialul eolian al României, sens în care a fost realizată chiar o hartă cu resursele de vând disponibile în ţara noastră, în funcţie de relief şi zonă geografică.

harta-vant-romania-eoliene-turbine

turbine-eoliene-androizi-giganti-energie-verde-6

Energia eoliană este folosită în mod extensiv în prezent, fiind sursa de energie verde cu cea mai rapidă creştere in ultimii ani, iar potenţialul tehnic mondial poate să asigure de cinci ori mai multă energie decât este consumată acum. Turbinele eoliene gigant produc energie peste 25% din timp, acest procent fiind depăşit semnificativ iarna, când vânturile sunt mai puternice.