Un ceas unic, inspirat de meduze: MB&F HM7 Aquapod Platinum Red

Academia Barbatilor

Sunt multe ceasuri care se inspiră din viața diverilor sau sunt realizate pentru aceștia. Nu toate reușesc să producă însă acea emoție pe care doar pasionații de ceasuri o pot avea la vederea unei capodopere pentru care ar fi în stare să plătească oricât ca să o poată purta la mână. Noul model MB&F HM7 Aquapod Platinum Red este, însă, unul dintre acele ceasuri.

MB&F HM7 Aquapod Platinum Red

Cu cât te scufunzi mai mult în apele mărilor sau oceanelor, cu atât ai parte de mai puțină lumină și, automat, culoare. Iar roșul aprins e prima culoare care dispare. De aceea, unele specii de meduzele de apă adâncă au, de regulă, un stomac roșu, pe care-l folosesc drept camuflaj. Aceste creaturi marine au inspirat designerii acestei versiuni Platinum Red a ceasului HM7 Aquapod, de la MB&F.

MB&F HM7 Aquapod Platinum Red

Acest Aquapod metalic este al patrulea model din seria MB&F care se inspiră din viețile scufundătorilor. Celelalte versiuni erau din titaniu, cu accente albastre (au fost produse 33 de bucăți), din aur roșu cu accente negre (66 de bucăți) și din titaniu, cu accente verde deschis (50 de bucăți).

25 de exemplare MB&F HM7 Aquapod Platinum Red, la un preț „modic”

MB&F HM7 Aquapod Platinum Red

HM7 Aquapod Platinum Red este produs în doar 25 de exemplare, fiecare dintre acestea venind cu câte trei curele de cauciuc: una roșie, una albă și una neagră. De altfel, este primul ceas MB&F de culoare roșie, una care nu-ți vine neapărat prima în minte, atunci când te gândești la un ceas de inspirație acvatică. Dar există o rațiune în spatele acestei decizii, iar aceasta ține, după cum spuneam, de meduze. Nu de toate, ci de acele specii care au stomacul roșu, vizibil în spatele corpurilor lor transparente.

Detalii tehnice:

  • Diametru: 58,8 mm
  • Grosime: 21,3 mm
  • Material carcasă: platină
  • Culoare cadran: negru
  • Rezistență anti-acvatică: 50 m
  • Funcțiuni: ore, minute, secunde
  • Total componente: 391
  • Preț: 165.000 $

Citește și: La a 50-a aniversare, Zenith lansează El Primero Revival, primul cronograf automat