Un designer român a realizat ținutele Mazda la Salonul Auto de la Geneva 2018

Academia Barbatilor

Academia Barbatilor

, Auto

Un salon auto e un eveniment important pentru un brand auto, care urmează să-și prezinte acolo cele mai noi apariții. Însă la fel de important este și modul în care și le prezintă. Deloc indiferent la acest capitol este producătorul japonez Mazda, care în cadrul Salonului Auto de la Geneva 2018 a avut o strânsă legătură cu România.

Mai exact, surpriza a venit din partea faptului că vestimentația purtată de promoterii Mazda, în cadrul Salonului de la Geneva a fost realizată de către designerul român Silvia Șerban, împreună cu echipa de creație Mazda.

Având o carieră de peste 22 de ani în domeniul designului vestimentar, Silvia a fost aleasă de echipa de design Mazda Europa pentru a face parte din acest proiect îndrăzneț și de a transpune în creații vestimentare limbajul de design Mazda „Kodo – Sufletul mișcării”, elaborând ținute urbane, confortabile și versatile, având ca punct de plecare liniile cursive și armonioase ale modelelor mărcii.

Nu a fost pentru prima oară când aplicarea principiilor Kodo, folosite de constructorul japonez iese din sfera designului auto, lărgind orizonturi și permițând creatorilor să-și exploateze tehnicile și puterea de exprimare. Acum 3 ani, Kodo a stat la baza creării unei biciclete de circuit care a integrat în design principiul japonez „frumusețe prin minimalism” dar și a unei canapele Kodo, imaginată după aceeași premisă – revelarea frumuseții interioare a obiectului, aflate în echilibrul ideal dintre forma și funcția acestuia.

Bicicleta-concept KODO

Acestea, și alte creații Kodo, inspirate de maeștrii artizani japonezi, au putut fi admirate la Salonul de Design de la Milano, din 2015 și la Tokyo, în 2017.