„Un prinț și jumătate”, selectat în competiția oficială la Festivalul de Film de la Sarajevo

academia barbatilor

Lungmetrajul Un prinț și jumătate a fost selectat în competiția oficială a celei de-a 24-a ediții a Festivalului de Film de la Sarajevo 2018, care se va desfășura între 10-17 august.

Un prinț și jumătate, lungmetrajul regizat de Ana Lungu, este povestea a trei prieteni care, deși ajunși la maturitate, nu reușesc să aibă o familie. Iris, Marius și Istvan aleg ca soluție temporară la celibat, să locuiască împreună într-un apartament închiriat în București. Totul se schimbă când Iris se îndrăgostește de un scriitor maghiar din Transilvania, iar ‘nucleul familiar’ este în pericol de a se destrăma.

Protagoniștii filmului Un prinț și jumătate sunt: Iris Spiridon, Marius Manole, István Téglás, László Mátray, Emilian Oprea, George Gâdei, Răzvan Krem Alexe. Alături de ei, apar în roluri episodice: regizorul de teatru, Radu Afrim și coregraful Răzvan Mazilu.

Un prinț și jumătate va rula în cinematografele din România începând cu 7 septembrie 2018.

Regizorul Ana Lungu este la cel de al doilea lungmetraj. Primul ei film  Autoportretul unei fete cuminţi a avut premiera la Rotterdam IFF în 2015 și apoi a fost selectat și la alte festivaluri internaționale precum: Sao Paulo IFF, CinEast Luxemburg, Belfort Entrevues, New Films New Directors, Transilvania IFF, București IFF.  A câștigat premiul “Cel mai bun film de ficțiune” la Festivalul de Film Crossing Europa în Linz și Premiul publicului la Festivalul Filmului European la București.

Scenariul filmului Un prinț și jumătate este scris de Ana Lungu împreună cu Iris Spiridon, imaginea este semnată de Luchian Ciobanu, iar montajul este realizat de Dana Bunescu.

În România, Un prinț și jumătate este distribuit de către IADASARECASA.

***

Un prinț și jumătate este o producție cinematografică realizată de Mandragora, producător Anca Puiu, cu sprijinul Departamentului de Film al Universității HfG Karlsruhe din Germania, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Covasna, Fundației Arte Vizuale, Chainsaw Europe și Cinelab.

Citește și 7 filme inspiraționale pe care trebuie să le vezi