Un smartwatch ca un depozit la purtător: Garmin 645

Academia Barbatilor

Vom fi sinceri: nu sunt multe smartwatch-uri care ne plac cu adevărat. Iar motivele sunt două. Primul ține de look: majoritatea arată foarte ieftin (chiar dacă sunt scumpe), nu au eleganța unui ceas analog, afișează în permanență un ecran negru, care se activează doar când îți vine o notificare sau când îl atingi. Al doilea are în vedere funcționalitățile: multe ceasuri inteligente nu fac niște lucruri mai… deștepte ca un telefon, prin urmare achiziționarea unuia e cam inutilă. Printre toate aceste modele care au invadat piața în ultimii ani, se strecoară însă și unele interesante. Iar dintre cele lansate în ultima vreme, Garmin 645 ne-a atras atenția în mod special.

Sport + muzică = love

(Foto: phonearena.com)

Numele complet este Garmin Forerunner 645 GPS Music și probabil din acest nume pompos îți cam dai seama care sunt aspectele pe care le scoate în prim-plan. În primul rând, dispune de funcții avansate pentru înregistrarea diverselor tipuri de activități sportive, culminând cu nivelul de eficiență al antrenamentului. Pe lângă satisfacerea sportivilor, ceasul este ca o cutie cu bomboane și pentru iubitorii de muzică. Și asta deoarece modelul permite stocarea în memorie a 500 de melodii, conectându-se la căști prin Bluetooth, astfel încât în timpul antrenamentelor te poți bucura de muzica din telefon fără a-l avea în buzunar.

Garmin 645 are setate profiluri de activitate integrate pentru tot felul de activități fizice, de la alergare la ciclism, sporturi nautice, rezistență, înot etc. Poți seta, de asemenea, antrenamente personalizate prin intermediul aplicației Garmin Connect, partajându-le apoi, la nevoie, cu prietenii.

Bun la toate

După ce conectezi ceasul inteligent la telefon, vei avea posibilitatea să faci prin intermediul lui cam tot ceea ce faci pe smartphone: primești și verifici emailuri, citești notificările de pe rețelele de socializare, răspunzi la sms-uri etc. Mai mult, îți poți monitoriza pulsul direct de la încheietura mâinii și îți poți personaliza ceasul prin intermediul aplicației Connect IQ, care-ți oferă posibilitatea să descarci diverse widgeturi, fețe de ceas sau aplicații.

Garmin 645 are un design plăcut și bine închegat, fiind dotat cu display Chroma și Gorilla Glass, rezistent la zgârieturi și cu o vizibilitate excelentă în plină lumină solară. Iar dacă vrei să intri cu el în apă, n-ai decât s-o faci: nu doar la duș ci și până la o adâncime de 50 m. Autonomia bateriei este de până la 7 zile în modul ceas și 5 ore în modul GPS, cu redare de muzică. Greutatea este de doar 42 de grame iar cureaua este din silicon și vine în trei variante de culoare (negru, gri și roz).

Prețul lui Garmin 645 Forerunner pornește de la 1700 lei.