Un super-erou: Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Break

Academia Barbatilor

Pe parcursul acestui an, Aston Martin a prezentat la Pebble Beach Concours trei variante de autoturisme Zagato, care să acompanieze fantasticul Vanquish Zagato Coupe. Volante a fost o serie limitată, de numai 99 de bucăți, în vreme ce spectaculosul Speedster a fost produs în doar 28. A mai existat și a treia variantă, un Shooting Brake, care fusese asociat tot cu numărul 99 dar care fusese prezentat doar în stadiul de ilustrație. Cum compania a vândut fiecare exemplar din Volante și Speedster, era momentul să fie adusă la viață și a treia ”fiară”.

Ei bine… nu a fost. Sau nu a fost încă. Ceea ce vedeți aici este o randare. O simulare despre care șefii Aston Martin vorbesc la superlativ. Andy Palmer, CEO Aston Martin: ”E adevărat că vindem 99 de bucăți Shooting Brake. Dar nu avem încă mașina. Sau, în fine, avem jumătate din ea, din lut. N-am terminat cealaltă jumătate”. Cu toate acestea, Palmer laudă modul de operare al companiei. ”Dacă altă companie vrea să construiască o ediție specială de acest gen va avea nevoie de luni, poate chiar ani până să reușească. Aston vine cu conceptul de a vinde o mașină în doar patru săptămâni iar produsul nostru final va fi gata pentru clienți în 2018”.

Pe lângă acoperișul de sticlă, care-ți fură în mod cert privirile, alături de culoarea strălucitoare, noul Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Break oferă mai mult spațiu decât rudele sale, impresionând și prin motorul de 5,9 l, un V12 aspirat care pune la lucru 580 de cai-putere dar și prin caroseria de fibră de carbon.