Usain Bolt e invidios: s-a născut Hennessey Venom F5!

Academia Barbatilor

Se spune despre ea că este cea mai rapidă mașină de pe Pământ. Și are și un argument solid pentru asta: un motor twin-turbo V8, de 7,4 l, care produce 1620 de Cai-Putere. Niciun automobil produs până acum nu a atins performanțele atinse de Hennessey Venom F5. Iar dacă ne gândim că atinge 300 km/h în doar 10 secunde, 400 km/h în 30 de secunde și o viteză maximă de 484 km/h, scoatem pălăria, dăm cu ea de pământ și ne întrebăm dacă vorbim despre un automobil sau despre o rachetă.

Am creat designul lui F5 pentru a străbate timpul, în așa fel încât peste 25 de ani să aibă un nivel de performanță și un design competitiv”, a spus John Hennessey într-un comunicat de presă. ”F5 e o mașină complet nouă, construită de la zero, de la motor la sașiu. Am vrea ca cea mai puternică tornadă pe scala Fujita să poarte numele Venom F5 iar mașina să fie prima care va atinge 484 km/h”.

Venom F5 a fost prezentat zilele trecute la SEMA Show, din Las Vegas, împreună cu un nou videoclip al trupei Aerosmith iar promisiunile pe care le oferă sunt de domeniul science-fiction. Se vor produce doar 24 de bucăți, prețul de bază fiind de 1,6 milioane de dolari iar bestia va fi pe piață din anul 2019. Ce zici, pui bani deoparte?