Vinuri româneşti medaliate şi preţurile acestora

academia barbatilor

Deseori alegerea vinului la un restaurant nu este o sarcină uşoară şi de cele mai multe ori îl rugăm pe ospătar să ne recomande el un sortiment şi preţul său, în funcţie de ceea ce dorim să comandăm ca şi fel principal de mâncare.

De la bun început trebuie să spunem că vinurile româneşti şi-au recâştigat în ultima perioadă un loc de frunte la nivel mondial, sens în care vă recomandăm să le consumaţi cu plăcere. Însă pentru a ştii ce să comandaţi am făcut o selecţie a vinurilor din ţara noastră şi preţurile lor, în funcţie de medaliile primite la concursuri internaţionale, în urma deliberării unor jurii de eonologi renumiţi.

 Astfel, un exemplu recent a fost consemnat la sfâşitul lui 2012, când, într-un concurs internaţional cu 350 de vinuri, provenite din Africa de Sud, Australia, Chile, Franţa, Italia, Liban, Portugalia, Republica Moldova, Spania, SUA, Ungaria şi România, ţara noastră s-a clasat pe locurile fruntaşe, cu mărcile sale de vinuri albe, rose şi roşii, obţinând 28 de medalii de aur şi de argint.

medalii

Vinurile româneşti premiate au fost cele cuprinse atât în categoria cele mai bune vinuri prezente pe rafturile magazinelor, cât şi în categoria vinuri de colecţie, îmbuteliate în ediţii limitate sau provenite din rezervele proprii ale producătorilor locali.

În cele ce urmează, vă prezentăm vinurile câştigătoare medaliate, cuprinzând soiurile, producătorii şi preţul unei sticle.

legenda-vinuri-albe-romanesti

  • La categoria vinuri albe seci şi demiseci avem următoarea ierarhie a medaliilor:

vin-alb-romania-sec-demisec-medaliat-pret-1

vin-alb-romania-sec-demisec-medaliat-pret-2

vin-alb-romania-sec-demisec-medaliat-pret-3

  • Apoi sunt vinurile albe dulci şi demidulci:

vin-alb-romania-dulce-demidulce-medaliat-pret-1

 

  • Urmează vinurile roze medaliate şi preţurile lor:

legenda-vinuri-roze-romanesti

vin-romania-rose-medaliat-pret-1

 

  • Iar la final, vinurile roşii – seci şi demiseci – medaliate:

vin-romania-sec-demisec-rosu-medaliat-pret-1vin-romania-sec-demisec-rosu-medaliat-pret-2

Sursa foto: adevarul.ro