VOLKSWAGEN Golf Sportsvan 2014 – detalii și scurt review

academia barbatilor

Volkswagen a prezentat detaliile noului Golf Sportsvan, model ce înlocuieşte din 2014 vechiul Golf Plus. Modelul german a fost proiectat la Wolsburg pe platforma modulară MQB, oferindcel mai bun raport dimensiuni exterioare/spaţiu interior.

vw-volkswagen-golf-sportsvan-2

Noul Volkswagen Golf Sportsvan are un consum de carburant scăzut şi o serie de tehnologii interesante. Motoarele folosite sunt de generaţie nouă şi consumă în medie cu 20% mai puţin. Emisiile de CO2 nu depăşesc 100g per km.

vw-volkswagen-golf-sportsvan-3

La exterior avem o parte frontală şi un posterior asemănătoare cu varianta hatchback a Golfului, în vreme ce la interior – două cadrane clasice de bord despărţite de un display şi cu un ecran pe consola centrală.

vw-volkswagen-golf-sportsvan-4

Conform comunicatului oficial, Volkswagen Golf Sportsvan e cu până la 90 kg mai uşor decât un Golf Plus, în timp ce consumul de combustibil ar trebui să fie cu aproximativ 20% mai mic. Versiunea TDI BlueMotion, al cărei motor diesel de 1.6 litri, consumă în medie doar 3.6 litri la fiecare sută de km.

vw-volkswagen-golf-sportsvan-5

Gama de motorizări include două propulsoare diesel – 1,6 litri şi 110 CP, iar al doilea 2,0 litri TDI cu 150 CP, şi patru pe benzină – 1,2 litri TSI cu 85 CP, 1,2 litri TSI cu 110 CP, 1,4 litri TSI cu 125 CP şi 1,4 litri TSI cu 150 CP.

vw-volkswagen-golf-sportsvan-6

Portbagajul noului Volkswagen Golf Sportsvan are un volum disponibil de 500 de litri, cu 105 litri mai mult decât la predecesorul său.

[youtube id=”SBMi98P5Ti8″ width=”600″ height=”350″]

Clienţii pot opta pentru tehnologii inteligente: protecţia pasagerilor în cazul unui impact iminent, Lane Assist, Front Assist, DCC (şasiu adaptiv), XDS+ (diferenţial blocabil electronic), asistent la părăsirea benzii de circulaţie, frânare automată după impact, ACC (cruise control adaptiv), sistem de navigaţie cu hotspot pentru internet wireless, sistem audio de 400 W şi servicii ca Google Earth şi Google Street View.