Volkswagen ID.Buggy se pregătește să fie noua vedetă electrică a plajelor

Academia Barbatilor

În luna martie a acestui an, Volkswagen a prezentat la salonul Auto de la Geneva un vehicul-concept, electric, bazat pe buggy-ul Beetle care făcea ravagii pe dunele plajelor anericane în urmă cu câteva decenii. Acum, producătorul german vine cu un nou prototip, care dă naștere unor speculații din ce în ce mai mari cu privire la intrarea în producție a lui, pentru publicul larg.

ID.Buggy, inspirat de Meyers Manx

Volkswagen ID.Buggy
Nou și vechi: Meyers Manx and ID.Buggy

E vorba de ID.Buggy, o mașinuță electrică propulsată de o baterie de 62 kWh, care are o autonomie de 250 km, 201 CP și care ajunge de la 0 la 100 km/h în 7,2 secunde. Plus un limitator electronic al vitezei maxime, la 160 km/h, suficient cât să alergi într-o zi printre dunele de nisip. Acest model se alătură familiei modelelor-concept ID, care utilizează platforma modulară electrică VW.

Volkswagen ID.Buggy

Comunicatul de presă al celor de la Volkswagen precizează faptul că designul modular al autovehiculului permite ca partea din față să se detașeze de șasiul MEB, deschizând astfel o lume întreagă de posibilități de customizare a mașinii, precum s-a întâmplat cu kitul original Meyers Manx la primele buggy-uri.

ID Buggy e simplu, și așa și trebuie să fie, fără briz-brizuri care să ofere un confort suplimentar fără sens. Este inspirat de buggy-ul Meyers Manx din anii ’60 (popular printre surferii californieni), neavând acoperiș sau portiere, chiar dacă există o prelată ce poate fi întinsă între parbriz și bara Targa și care funcționează ca protecție de soare sau de ploaie. Neexistând portiere, șoferul se cațără la volan cu ușurință, ca un adevărat aventurier.

Un buggy spațios

Volkswagen ID.Buggy

În ciuda faptului că pare micuț, interiorul e remarcabil de spațios, fapt datorat economiei de spațiu generată de amplasarea bateriei electrice. Instrumentele de bord sunt minimaliste. Volanul hexagonal e îmbrăcat în piele Nappa și dispune de controale digitale. Practic, mașinuța te îndeamnă să sari în ea, s-o pornești și să te fâțâi pe plajă, fără să fii nevoit să știi alte lucruri.

Volkswagen nu e menționat deocamdată nimic în legătură cu intrarea în producție a simpaticului ID.Buggy, dar cei care abia așteaptă să epateze cu el prin Mamaia au toate motivele să spere că așteptarea nu va dura prea mult.

Foto: Volkswagen

Citește și: 7 lucruri despre o mașină istorică – Volkswagen Beetle