Zborul EgyptAir de la Paris la Cairo a dispărut deasupra Mării Mediterane

academia barbatilor

Un avion cu al companiei aeriene EgyptAir ce opera un zbor cu 66 de pasageri de la Paris la Cairo, a dispărut de pe radare deasupra Mării Mediterane, în această dimineață.

Ipoteza oficialilor companiei și ai Departamentului de Aviație Civilă Egipteană este că avionul Airbus A320 s-a prăbușit în mare. La bord se aflau 30 de cetățeni egipteni, 15 francezi, 1 englez și 1 belgian.

Zborul MS804 decolase din Paris la ora 23:09 și trebuia să aterizeze la Cairo la 03:15 AM. În momentul în care a dispărut de pe radare zbura la o altitudine de 11 280 metri și se afla în spațiul aerian egiptean.

Vicepreședintele EgyptAir Ahmed Adel, citat de Reuters, a declarat că ultima legătură cu avionul s-a făcut cu 10 minute înainte ca avionul să dispară de pe radare.

Operațiunile de căutare și salvare ale aeronavei sunt concentrate în zona în care s-a pierdut legătura.  Grecia a trimis o aeronavă și o fregată în zonă pentru a ajuta la căutări iar o sursă din Ministerul Apărării a declarat că Grecia investighează informațiile primite de la căpitanul unui vas de mărfuri care a declarat că a observat o flacără pe cer, în apropiere de insula Karpathos.

Pilotul avionului dispărut avea 6275 de ore e zbor dintre care 2101 pe A320, conform informațiilor oferite de EgyptAir pe contul oficial de Twitter.